duminică, 15 noiembrie 2009

HP a preluat 3Com




Hewlett-Packard (HP), unul dintre cei mai mari producători de tehnologie şi componente IT&C, a anunţat achiziţionarea cunoscutului producător de echipamente pentru reţele de comunicaţii 3Com. Acordul s-a finalizat la suma finală de 2,7 miliarde de dolari - respectiv un preţ de 7,90 de dolari pentru o acţiune 3Com, cu 39 de cenţi peste valoarea acestora de piaţă.
Dave Donatelli, vicepreşedinte executiv şi manager general al diviziei Enterprise Servers and Networking din cadrul HP ste de părere că achiziţia va accelera punerea în practică a strategiei companiei privind „infrastructura convergentă" iar prin combinarea ofertelor HP ProCurve cu setul extensiv de soluţii 3Com, se va putea construi o infrastructură de reţea de generaţie viitoare, care va oferi suport pentru nevoile clienţilor - de la periferia reţelei şi până în „inima" centrului de date.
Reprezentantul furnizorului de soluţii complete de networking pentru utilizatori individuali şi companii este de părere că odată cu achiziționarea 3Com, HP îşi propune să îşi consolideze poziția pe piața de reţelistică şi, în acelaşi timp, să elimine un serios competitor. „Deşi 3Com a mai avut probleme în ultimii ani, a reuşit să păstreze un segment important din întreaga piaţă de reţelistica. Achiziţionarea sa reprezintă dovada clară privind orientarea HP către această piaţă. Odată cu adoptarea unei strategii eficiente în ceea ce priveşte brandul 3Com, HP ar putea deveni în curând cel mai mare concurent al Cisco pe piaţa soluţiilor de reţea", spune Mihalcea, care concluzionează că aceasta este o veste bună pentru întreaga piaţă, care poate doar profite în urma unor astfel de competiţii.
Sursa : chip.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu