sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Superoferta: netbook Android la numai 80$


Menq - o companie mai putin cunoscuta pana acum, dar care spera sa isi afirme pozitia pe piata odata cu lansarea lui EasyPC E790, un netbook de numai 80$


Display-ul lui EasyPC E790 are o diagonala de 7 inci, rezolutie 800x480, si un procesor Samsung ARM926EJ-S3C2450. Netbookul ruleaza pentru moment pe platforma open source Windows CE, dar Menq a anuntat ca poate rula fara probleme si Android si ca vor lansa in acest scop un update de firmware pentru a putea face trecerea catre sistemul de operare Google.
Cu actuala configuratie tehnica, EasyPC E790 nu este cel mai rapid netbook, ba din contra, dar viteza sa de raspuns se asteapta sa fie imbuntatita dupa trecerea pe SO Android, dar si daca pe generatiile viitoare va fi montat un procesor ARM Cortex A8. Acesta din urma ar putea creste pretul netbookului cu 10-20$, dar surplusul de viteza castigat ar face sa merite banii.
Menq EasyPC E790 poate fi o alternativa demna de luat in seama pentru un gaget mobil office, cel putin pentru utilizatorii "light", dar nu puneti inca mana pe portofel. Cei de la Menq inca sunt in discutii pentru a pune la punct o retea de distributie pentru acest netbook.
Sursa : hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu